gevelverf
Welke gevelverf moet je kiezen? Onze 2 tips
5 juli 2023
Whiteboardverf - In't Kleur
Wat is whiteboardverf en waarom wil ik het zo graag?
1 september 2023

Hoe Mortex onderhouden?

Mortex onderhouden

tip

Onze tip van de week: Mortex onderhouden

Mortex onderhouden: hoe doe je dat best? Het is een vraag die velen zich stellen. Na het realiseren van jouw Mortex project ben jij immers apetrots. Jouw ruimte licht op en krijgt dankzij de charmante look van de Mortex-techniek net dat tikkeltje extra karakter. Voor wie niet meteen mee is: Mortex is een multifunctionele en decoratieve pleistertechniek die een leuk reliëf creëert op je muren en een landelijk karakter geeft aan je woning.

 

Maar hoe onderhoud je jouw Mortex muren en vloeren?

Op die vraag kent onze projectleider schilderwerken en Mortex Elke de juiste antwoorden.

 

Mortex onderhouden: regelmatig poetsen met natuurzeep

Als Mortex afgewerkt is met vernis of met olie, dan poets je deze best met natuurzeep. Het best gebruik je 'Beal Finish SA TR' van Beal International. Dat is een natuurzeep speciaal ontwikkeld voor Mortex, met beschermende eigenschappen. Voeg de natuurzeep simpelweg toe aan je poetswater - zoals je met een detergent zou doen - en poets er je Mortex muren mee of dweil je Mortex vloeren. Doe dit elke keer wanneer je deze ruimte poetst.

Mortex onderhouden: extra voeden met wax

Om je Mortex muren en vloeren tussendoor extra te voeden maak je best ook gebruik van de 'Bealwax', van Beal International. Deze beschermende wax verlengt de levensduur van je Mortex muren en vloeren. De wax zorgt ervoor dat de poriën die in Mortex aanwezig zijn zich sluiten waardoor vuil zich hier niet meer in kan ophopen. De wax biedt als het ware een nieuwe beschermlaag op je Mortex muren en vloeren. Je brengt de wax het beste aan met een vodje. Vergelijk dit met het opboenen van een kast: je brengt de boen aan en masseert deze vervolgens in. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van gebruik van de ruimte: hoe meer erin geleefd wordt, hoe vaker je deze wax best eens aanbrengt om de Mortex proper te houden.

 

Mortex onderhouden: douche ontkalken

Heb je te maken met kalk in de douche, dan maak je best gebruik van water en azijn om deze schoon te krijgen. Gebruik hiervoor 1/3e azijn en 2/3e water en poets de kalk eraf. Heb je te maken met hardnekkige kalkaanslag, gebruik dan een harde schuurborstel en schuur de douche grondig met het azijnwater.

Met deze tips in het achterhoofd en deze producten op zak, blijft je Mortex project langdurig stralen. En daar kunnen we bij In't Kleur alleen maar blij mee zijn! 

Wist je trouwens dat wij na ieder Mortex project een potje Bealwax en een vodje meegeven in ruil voor enkele leuke foto's van jouw afgewerkte Mortex realisatie? Zo heb jij meteen de juiste tools in handen om je Mortex muren en vloeren langdurig te onderhouden.

Ook interesse in een realisatie in Mortex? De vakmannen-en vrouwen van In't Kleur helpen je graag!

DEEL DIT BERICHT VIA