De kleur van 2023
19 september 2022
magneetvlies
Magneetvlies of magneetverf?
3 oktober 2022

In’t Kleur kleurt groen: we plantten een bos

bos

In 2021 koos ons bedrijf, met subafdelingen In’t Wit en In’t Kleur ervoor om zich in te zetten voor een groene en duurzame toekomst. We willen immers mee ons steentje bijdragen aan een groenere wereld.

Dat doen we door een bos te planten, in samenwerking met Ondernemers Zonder Grenzen. We kozen ervoor om in zee te gaan met Ondernemers zonder Grenzen omdat zij zich al sinds 2007 inzetten om leven en welvaart te brengen in verwoestijnde gebieden in Senegal en Burkina Faso. De organisatie doet dan ook meer dan alleen bossen aanplanten in deze gebieden, ze leiden er ook de lokale bevolking op om deze bossen te beheren. En zo zorgt dit project niet enkel voor een bevordering van het milieu, maar ook van de lokale welvaart.

Waarom?

Waarom we dit doen? Als schilder-en pleisterwerkbedrijf laten wij best een stevige ecologische voetafdruk achter. Bij onze werkzaamheden maken wij gebruik van stroomgroepen en dus ook van wagens die deze stroomgroepen kunnen verplaatsen. Omdat wij een actieve werfopvolging belangrijk vinden, leggen we ook wekelijks diverse kilometers af.

Net daarom willen we onze ecologische voetafdruk compenseren. Door te investeren in bomen en bosaanplanting trachten we ook enkele stapjes terug te zetten en onze impact op de planeet te verlichten. Maar naast deze compensatie van onze voetafdruk, die we berekenden via Treelogical, willen we nog meer doen. Net daarom besloten we om per uitgevoerde werf sinds 2007 €1 te schenken aan het klimaat. Zo doen we veel meer dan enkel compenseren, maar investeren we ook echt in een duurzame toekomst. Voor onze kinderen, de toekomstige generatie en voor de planeet.

Waar bevindt ons bos zich?

Ons bos bevindt zich in het noorden van Senegal, in de Senegalese regio Saint-Louis. De voortgang van de bosaanplanting is niet live te volgen, maar het aangeleverde beeldmateriaal geeft ons al een goed beeld van de progressie.

Lokaal bos: onze tweede groene focus

Naast de bosaanplanting in Senegal vinden we het ook belangrijk om lokaal ons steentje bij te dragen en mee te bouwen aan onze lokale bossen.  En elke vierkante meter bos telt. Net daarom ondersteunen we Natuurpunt Herzele bij het beheer van het plaatselijke Duivenbos, een bos in de Vlaamse Ardennen. Het bos maakt deel uit van het Vlaams Ecologisch Netwerk (VEN) en is een thuis voor o.a. schaatsrijders, poelslakken, libellen en waterjuffers.

Het Duivenbos in de Vlaamse Ardennen is dan ook de ideale plaats voor een prachtige herfstwandeling dit najaar.
Breng je liever meteen een heel weekendje door in de Vlaamse Ardennen? Check dan zeker eens de vakantiewoningen van Eyndevelde 😉

Bekijk hier het interview tussen zaakvoerder Kris en Ondernemers Zonder Grenzen.

DEEL DIT BERICHT VIA