Matte, zijdematte, zijdeglanzende of hoogglanzende verf?
14 juli 2022
bos
In’t Kleur kleurt groen: we plantten een bos
26 september 2022

De kleur van 2023

Ieder najaar wordt de kleur van het jaar daarop gekozen door diverse verfgiganten, zo ook dit jaar. Vtwonen lijstte ze allemaal op. De kleuren voor 2023, die zijn doordrongen van positiviteit, harmonie en natuurlijkheid. Welke is jouw favoriet?

Wild Wonder: neutraal maïsgeel

Dit jaar werd opnieuw een natuurlijke aardetint gekozen tot kleur van het jaar. Vorig jaar was dat nog de luchtblauwe kleur Bright Skies, dit jaar is het Wild Wonder van Flexa, een okergeel-groene maïskleur. De gele kleur zou positiviteit en vrolijkheid uitstralen en kan uitstekend gecombineerd worden met zachte groentinten en neutrale verfstalen.

Vining Ivy: smaragdgroen-blauwe rust

Maar niet enkel deze kleur van 2023 doet denken aan de natuur, ook Vining Ivy van Histor straalt rust en natuurlijkheid uit. De smaragdgroene-blauwe kleur zorgt voor rust in de slaapkamer of brengt juist jouw woonkamer volledig in balans.

Nordic Green: subtiele natuurlijkheid

Een frisse grijs-groene kleur vult het rijtje verder aan. Nordic Green van Karwei is perfect combineerbaar met tal van diverse kleuren waardoor het in bijna elk interieur past. ‘Bring nature back’, is het duidelijke, subtiele motto van deze kleur van 2023.

Faded Terracotta: warme herfstdagen

Wanneer we de natuur iets warmer willen binnenbrengen, kijken we eerder naar een terracotta-oranje in 2023. Faded terracotta van Farrow & Ball is het zachtere zusje van de iets donkerdere terrakleur, die haar populariteit nog lang niet kwijt is. Ook wij bij In’t Kleur zijn erg fan van deze kleur tijdens regenachtige herfstdagen. Bovendien is Faded Terracotta uitstekend te combineren met elk van bovenstaande kleuren voor een warm en natuurlijk interieur.

Citrona: zoet-zalige vrolijkheid

Denk jij ook graag terug aan die vakantie in Italië? Toen je zorgeloos rondstruinde op smalle wegjes tussen citroenboomgaarden? Dan is Citrona van Farrow & Ball absoluut de kleur van 2023 voor jou! Deze kleur is immers geïnspireerd op deze citroenbomen. Een glimlach is dus nooit ver te zoeken bij de inwoners van een huis met Citrona-muren.

Tar: vintage vibes

Tar van Farrow & Ball is – zoals de naam doet vermoeden – iets donkerder van kleur, bijna zwart, maar dan iets lichter. Voor liefhebbers van vintage heeft deze kleur heel wat te bieden! We zullen deze kleur nog vaak te zien krijgen in 2023, in combinatie met warme tinten of juist met een extra donker palet.

Hazy: kustkleur

Hazy is een blauw-grijze kleur van Farrow & Ball die doet denken aan een vroege ochtend op het strand. Want wie verlangt er nu niet naar zalige ochtendenwandelingen waarbij de frisse wind je haren doorruist?

Wil jij ook graag de kleur van 2023 op jouw muren? Kies jouw favoriet en laat het ons weten. Wij verzorgen maar al te graag jouw schilderwerken.

DEEL DIT BERICHT VIA