Hoe pleisterwerk laten drogen bij vorst-en sneeuwtemperaturen?
18 januari 2023
gevelverf
Welke gevelverf moet je kiezen? Onze 2 tips
5 juli 2023

Claystuc: een techniek die een tactiel reliëf creëert

claystuck techniek decoratieve techniek interieur

tip

Onze tip van de week: de claystuc-techniek

De claystuc-techniek bestaat - zoals de naam het zegt - uit klei (en kalk). Klei wordt al onnoemelijk lang als wandbezetting gebruikt. Dit natuurlijke gesteente omhult jouw binnenwanden met een dikke en beschermende laag en creëert een uniek en luxueus effect op je muren. Met haar tactiele gevoel, zachte reliëf en natuurlijke kleuren oogt deze techniek prachtig in zowel moderne als klassieke interieurs.

Wat is Claystuc?

Claystuc is een decoratieve techniek die bestaat uit een mengsel van klei en kalk. Het wordt met de hand aangebracht op de muur en heeft een natuurlijk uiterlijk. Dit maakt het zeer geschikt voor het creëren van een warme en gezellige sfeer in huis. Claystuc kan op verschillende manieren worden aangebracht, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Zo kan claystuc bijvoorbeeld met een grove structuur worden aangebracht voor een robuust effect, of juist met een gladde structuur voor een strakke uitstraling.

Een gezonde en duurzame techniek

Claystuc is een dampopen systeem met A+ label en creëert een aangenaam leefklimaat in de woning. Bovendien is het materiaal volledig natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen, het is sterk en gaat lang mee. Dat maakt de claystuc-techniek een gezonde en duurzame investering voor jouw woning. Verder is claystuc zeer onderhoudsvriendelijk en beter bestand tegen vuil en krasjes dan de traditionele klei- of leempleisters. Zo blijven je muren langer mooi en hoef je minder snel opnieuw te schilderen.

Een gezellige en rustige woning

Naast de praktische voordelen speelt de claystuc-techniek ook in op het gevoel. Het zachte reliëf en de natuurlijke kleuren zorgen voor een gezellige en rustige sfeer in huis. De authentieke look creëert een warm en huiselijk gevoel. Zo wordt je woning een plek waar je graag vertoeft en tot rust komt.

Toepassingen van claystuc

Claystuc kan op verschillende manieren worden toegepast in jouw interieur. Zo kan deze techniek worden gebruikt als accentmuur in de woonkamer of slaapkamer, als eyecatcher in de ruimte. Ook in de andere delen van je woning kan je deze techniek inzetten om een unieke, sfeervolle en luxueuze uitstraling te creëeren. Wist je trouwens dat er maar liefst 15 verschillende claystuc-kleuren bestaan? Mogelijkheden genoeg dus om jouw interieur naar jouw wens te creëren! 

De claystuc-techniek is een goed alternatief voor wie houdt van ambachtelijke technieken, maar voor wie toch de praktische voordelen van 'gewoon' pleisterwerk in combinatie met een schildertechniek primeren. Bovendien is deze matte afwerking beter bestand tegen vuil en krasjes dan de traditionele klei- of leempleisters.

Wil jij ook een interieur dat aangenaam en rustig aanvoelt? MIs je nog net dat tikkeltje extra? In't Kleur past maar al te graag de claystuc-techniek toe op je muren.

DEEL DIT BERICHT VIA