magneetvlies
Magneetvlies of magneetverf?
3 oktober 2022
claystuck techniek decoratieve techniek interieur
Claystuc: een techniek die een tactiel reliëf creëert
11 april 2023

Hoe pleisterwerk laten drogen bij vorst-en sneeuwtemperaturen?

Nu het snel kouder wordt en we 's nachts vriestemperaturen opmeten, is het belangrijk om op te letten bij pleisterwerken. In deze blog delen wij enkele powertips i.v.m. 'Hoe pleisterwerk laten drogen bij vorst-en sneeuwtemperaturen?'

Goed geïsoleerde woningen

Bij vriestemperaturen wordt het steeds moeilijker om ons pleisterwerk uit te voeren. Gelukkig worden de woningen van tegenwoordig zeer goed geïsoleerd. Als men binnen niet bijverwarmt, moet het al enkele dagen overdag gevroren hebben om ook binnen vorstverschijnselen te krijgen.

Bijverwarmen op de werven

Om vorstverschijnselen te vermijden, zullen we op de werven waar we aan het werken zijn, beginnen bijverwarmen. Overal wordt er een verwarmingstoestel geplaatst waardoor de temperatuur op de werf altijd boven de 0°C blijft. Zo vermijd je schade aan je pleisterwerk.

Hoe zorg je zelf voor een vorstvrije woning?

Na ons vertrek is het aan de bouwheer om de woning vorstvrij te houden en te zien dat er voldoende ventilatie is. Dat kan je bijvoorbeeld doen door constant te verwarmen en 1 of 2 keer per dag alles open te zetten om verse lucht binnen te krijgen. Aangezien koude lucht zeer droog is en de lucht in je woning zeer vochtig is, zal het verversen van de lucht het drogingsproces versnellen.

Zorg dat je zeker extra aandacht besteedt aan moeilijk te ventileren ruimtes, zoals bijvoorbeeld een berging of kelder. Heb je nog vragen over je pleisterwerken? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

DEEL DIT BERICHT VIA